Jakość i bezpieczeństwo

Czy wiesz kto i z czego wyprodukował talerze, z których jadłeś dziś posiłek? Zapewne nie. Pewnie nigdy też nie myślałeś, że to istotne.

Przewagą naszej firmy na tle konkurencji jest to, że wiesz. A dlaczego to ważne? Przede wszystkim przedmioty, których używamy w kuchni w kontakcie z żywnością mają ogromny wpływ na nasze zdrowie. To z czego są zrobione determinuje to co dostaje się do naszego posiłku i organizmu. Nie ma sensu popadać w paranoje jednak zdrowy rozsądek i świadomość tego z czym mamy odczynienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Dziś w dobie wszechobecnej produkcji masowej nie da się kontrolować w stu procentach wszystkiego.

My staramy się to robić.

Naszym priorytetem od początku istnienia firmy i początków opracowywania technologii wytwarzania produktów była jakość, a bezpośrednio z niej wynika bezpieczeństwo produktów które Państwu oferujemy.

Co to znaczy?
  1. Porcelana

Wykorzystujemy porcelanę wytwarzaną w procesie technologicznym znanym i dopracowanym przez dziesięciolecia przez rodzimych producentów między innymi takich jak Zakład Porcelany Stołowej „Karolina” w Jaworzynie Śląskiej czy Lubiana S.A. Zakłady Produkcji Porcelany Stołowej. Gwarantują one jakość i bezpieczeństwo wyrobów.

  1. Farby

Do zdobienia wykorzystujemy farby, które spełniają warunki normy EN 1388 1-2 (4% kwas octowy, 22C, 24h)

  1. Produkt finalny

Nasz Produkt finalny to połączenie bezpiecznej porcelany z bezpiecznymi farbami. Jednak dla zapewnienia jak najwyższej jakości nasze finalne produkty również zostały przebadane pod kątem bezpieczeństwa w kontakcie z żywnością przez Laboratorium Instytutu Ceramiki i Materiałów Budowlanych w Warszawie.

Proces zdobienia został opracowany w taki sposób, aby łączyć bezpieczeństwo z trwałością wzoru. Każdy egzemplarz jest testowany indywidualnie podczas kontroli jakości poprodukcyjnej zarówno mechanicznie jak i wizualnie.

Aktualizacja…
  • Brak produktów w koszyku.
Facebook